Hang on Hangers – Design för en bättre värld

HANG ON HANGERS grundades 2010 och sysselsätter för tillfället omkring 22 kvinnor i Klong Toey-slummen i Bangkok. Många av kvinnorna här har inga andra sätt att försörja sig på och syftet är att ge dem och andra människor med speciella behov, en möjlighet att jobba i en trygg miljö.

Målet är att erbjuda en både vacker och praktisk produkt som kan användas av människor världen över. Det hela började med ett problem – följt av en riktigt bra idé. Annika Jonasson, som bott i Bangkok sedan början av 2000-talet, kunde inte få sommarklänningarna att stanna på galgarna.

– Tänk om man kunde klä dem i tyg så att plagget hängde kvar. Och tänk om resultatet kunde bli en vacker inredningsdetalj också, resonerade Annika. Eftersom hon redan var engagerad i en rad välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum, fick hon snart en lysande idé. Varför inte ge fattiga kvinnor och personer med särskilda behov möjlighet att producera dessa galgar för en rättvis lön i en miljö som inger hopp och trygghet?

Detta var början till Hang on Hangers i sin nuvarande form – ett välgörenhetsprojekt, som bygger på principerna i rättvisehandel. Intäkterna går framför allt till kvinnorna i projektet. Några av dessa har funktionshindrade barn och vinsten täcker de dagliga behoven för mat, sjukvård, tandvård och skolavgifter. Hang on Hanger stödjer även andra välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum.

http://www.hangonhangers.net eller hör av er till mig så förmedlar jag dessa ursnyggaa galgar!